Nyílt napunk történései kicsit másképp

2011-10-26 09:45:54


 

Nemrégiben volt iskolánkban - a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban - a nyílt nap.

Ennek a rendezvénynek a szervezésében a Diákönkormányzat jelentős részt vállal. Ennek tagjaként tudom, hogy nem csak szórólapokról, különféle prezentációkról és látogatható órákról van szó, hanem sokkal többről. Én a könyvtárunkban kaptam feladatot. Az osztálytársamnak - aki szintén a Diákönkormányzat tagja - és nekem az volt a dolgunk, hogy az odaérkező látogatóknak bemutassuk az iskolánkat egy kiselőadás keretében, majd válaszoljunk kérdéseikre. Előadásunkban megemlítettük az új és modern elektronikus tábláinkat, tanulmányi- és sporteredményeinket, melyeken igencsak csodálkoztak a kedves látogatók, hisz sok neves iskolának az eredményeivel vetekedünk. Véleményem szerint most jóval többen érdeklődtek, mint a tavalyi évben. Folyamatosan jöttek a könyvtárba, és sok-sok  információra voltak kíváncsiak iskolánkkal kapcsolatban. A leggyakoribb kérdések az osztályfőnök személyének fontosságáról, az órák kezdetéről és arról szóltak, hogy átlagosan hány óra van egy napon/héten.

Az idei nyílt nap kicsit eltért a többitől, a DÖK-tagokkal és a segítőtanárunkkal arra gondoltunk a szervezés folyamán, hogy megfűszerezhetnénk egy kis izgalommal. Ezért kitaláltunk egy nyereményjátékot: totót kellett kitölteni a nyílt nap délelőttjén. A hibátlan megfejtők között kisorsoltunk egy KFG-s pólót, amit az idei, 65. jubileumi évre készíttetett a gimnázium.

A nap végén már mindenki hazament, csak mi maradtunk pakolni és takarítani. Nagyon elfáradtunk, hiszen aktívan részt vettünk abban, hogy minél jobban bemutassuk iskolánkat. Szerintem az aznapi teljesítményünknél jobbat nem lehetett volna nyújtani.

               Bartik Patrícia

               Kölcsey Ferenc Gimnázium 11.B