Konfetti-eső a Kölcsey gimiben

  nyomtatási kép

Jókedv, vidámság, zene és ínycsiklandó illatok uralkodtak a gimnázium területén. Az idei ünnepélyes tanévben nem a szokványos menetrend szerint zajlott le a diáknap május 2-án. De mi is történt pontosan a Várkert kapujában?
Reggel nyolc órakor vágtuk át a 2016-2017-es tanév kölcseys diáknapjának képzeletbeli szalagját. A program, a diákönkormányzat kezdeményezésével meghirdetett Lip-Dub videó forgatásával kezdődött. Táncosok, hangszeresek, biciklisek, görkorcsolyások, ugrókötelesek, kosarasok, focisták és lufikkal integető diákok lepték el a folyosókat. A videóban jelen voltak tanáraink is, ki-ki a saját szakterületén. A feldíszített ajtók és ablakok mellett konfetti szórásával tettük még hangulatosabbá és látványosabbá a forgatást. Egy rövid szusszanás után drón segítségével légi felvételek készültek a gimi udvarán, amelyek szintén a Lip-Dub videóhoz szükségesek.
Tíz óra után megkezdődtek a sportprogramok és a szellemi vetélkedő. A résztvevőknek lehetőségük nyílt íjászatban is kipróbálniuk magukat, hátha valaki kedvet kap a vadászatra a későbbiekben. Gulyásleves és kürtöskalács illata szállt a gimnázium udvarán. Egymás után zajlottak a mérkőzések, a délután folyamán a végzős diákok tanáraikkal mérték össze tudásukat a foci illetve kosárlabdapályán. A tizennégy órakor kezdődő eredményhirdetésen először az internetes matematika verseny általános iskolás győzteseinek gratuláltunk. Ezt követően a gimnázium összes osztálya emléklapot kapott a diáknapon való eredményes részvételéért, majd egyesével szólítottuk a darts, a ping-pong, a szellemi vetélkedő, a floorball, a foci és a kosár legjobbjait. A jutalmazott diákokon kívül mindenki másnak egyaránt járt a taps, hiszen ugyanúgy részesei voltak ennek a bulis napnak. 
Emlékezetes napot töltöttünk el második otthonunkban. Köszönet illeti Hideg Tímea tanárnőt és Huszár Ádám könyvtárost, akik mindenben a diákönkormányzat segítségére voltak. Nevetés és fergeteges hangulat jellemezte a kölcseys diáksereget ezen a rendhagyó tanulástól mentes napon.
Kalamár Krisztina 11.b

(a galéria a képre kattintva érhető el)