Haláltól a gyógyulásig

  nyomtatási kép

Jelmezben az iskola

Idén is megrendezte a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium Diákönkormányzata a már hagyománnyá vált farsangi jelmezbe öltözést. Nem csak a diákok válhattak azzá, akivé szerettek volna lenni, hanem a tanárok és az iskola is. A második otthonunknak számító hely teljes mértékben felvette az alkalomhoz illő "ruhát".

A nap jelmondata az lehetne: "Fánkkal tele a pofánk és közben rajtunk röhög az osztály!" A délelőtt folyamán nagyon finom fánk vásárlására volt lehetőségünk a földszinten. Azok a diákok, akik úgy gondolták, hogy maskarát húznak ezen a napon, a tanításin órákat is abban töltötték.

Ebben az évben a városi felvonulástól eltekintettünk, helyette a nagyszünetben az aulában gyülekeztünk. Akik időben felértek, már meg is rohamozták Jámbori tanár urat, hogy készítsen róluk egy fényképet. Ez alatt az idő alatt a zsűri feltérképezhette a terepet. Akadtak hagyományos és egyedi jelmezek. A boszorkányokra idén rendőr is vigyázott. Állatokban sem volt hiány, találkozhatott az őzike egy zsiráffal állatkerten kívül is. Az ördög és a pantomimes szintén összebarátkoztak. 

A csodás jelmezeket látva nehéz dolga volt a zsűrinek, de végül döntésre jutottak. A harmadik helyezett Szupper Natália és Németh Anna 11./a osztályos tanulók fél-fél csontvázként nyerték el a bírák tetszését. Második helyezettek lettek Kálmán Regina és Viktória 12./a osztályos tanulók, ápolónő és orvos jelmezben. Első helyezett pedig Takács Vivien 9./b osztályos tanuló törpicúnak öltözve. A helyezetteket megtapsolva és gratulálva nekik sajnos vissza kellett csöppennünk a tanórákra.

Singer Rebeka 11./a