A 70 éves gimnázium a 60 éves évfordulóra emlékezik

  nyomtatási kép
A Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium nemzeti ünnepünkön iskolai megemlékezést tartott.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc  60. évfordulója alkalmából  “1956 Nemzetünk „legtisztább áldozása” címmel a Szent Mihály Szekere Vándorszínház előadásával emlékeztünk a hat évtizeddel ezelőtti eseményekre és hősökre. Ünnepélyünk október 21-én 12 órakor kezdődött a tornateremben. Előadók: Valter Ferenc a Magyar Állami Operaház magánénekese, Pregun Tamás zongoraművész és Kozma Milos. 
A társulat ajánlása segítségével előzetesen készülhettünk az előadásra. Az ajánlás így szól: “Törekedtünk rá, hogy  a kor hősei, nagyjai megszólaltatása mellett a névtelen hősök alakját is megidézzük, így helyet kaptak előadásunkban egyszerű szemtanúk, kortársak visszaemlékezései is. ... Felidézzük  a kor hangulatát, érzésvilágát, mindezt a művészet eszközeivel; dallal, szóval, muzsikával, irodalmi részletekkel, verssel, rövid jelenetekkel, visszaemlékezésekkel. Bármennyire is megrázó  olykor az emlékezés, helyet kapott a kor derűje, humora is.”
Az előadást Valter Ferenc és Valter Éva állította össze és  vitte színpadra.
2016 februárjában az 1956-os Emlékbizottság támogatásával „1956 – A szabadságért és a függetlenségért” címmel nyílt kiállítás a budapesti Terror Háza Múzeum előtti utcafronton. A tablókiállítás digitalizált anyagát a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány Terror Háza Múzeum révén megkaptuk. A nyomtatott tablók a gimnázium aulájában láthatók 2016. október 21. - november 8-ig.
A galéria a képre kattintva érhető el.