Az iskolapadtól a műtőasztalig

  nyomtatási kép

Dr. Varga Ádám: „A  középiskola arra való, hogy ott megtanuljunk tanulni”
Dr. Varga Ádám PhD,  a Kölcsey Ferenc Gimnázium egykori diákja látogatta meg az iskola jelenlegi tanulóit 2016. szeptember 23-án, és beszámolt a tanulás közben szerzett tapasztalatairól.
Gimnáziumi évei során rengeteg jó élményt szerzett mind a DÖK tagjaként, mind annak elnökeként. Szerinte a középiskola arra való, hogy ott „megtanuljunk tanulni”, hiszen ez a jövőben egy komoly karrier elindításához elengedhetetlen.
6 évi kemény tanulás után végezett a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karán, és a sebészeten belül a vese és máj transzplantációra szakosodott, amely már kezdetektől fogva érdekelte. Az egyetemen a HÖK(Hallgatói Önkormányzat)tagjaként végzett kiemelkedő munkát és több eredményéért is megjutalmazták. A Regöly alapítvány támogatottja, valamint Baranya megyében az Ifjúsági Vöröskeresztben folytatott munkájáért is kitüntették. Ezen kívül Weisz Fanni jeltolmács segítségével az egészségügyben újszerű jelnyelvi kurzusok lebonyolításában is sokat tevékenykedett.
A PhD képzés elvégzése ma is folyamatban van, de ezalatt sem tétlenkedik, hiszen részt vesz különböző európai orvostudományi előadásokon (pl.: Brüsszel, Amszterdam). Utazásai során sokat tanulhatott híres professzoroktól, de ő maga is tartott beszámolókat a hazai sikerekről. Kutatásai során az átültetendő vese eltarthatóságát, annak működési garanciájának kimutatását és a szervátültetett betegek szív- és érrendszeri betegségeit vizsgálja.
Tudását szeretné a jövőben tovább fejleszteni és felkeresni az e téren fejlett Koreát és Kínát. Addig is a pécsi Janus Pannonius Kórházban a transzplantációs osztályán dolgozik rezidensként.

Joó Boglárka 12.a
Nagy Hanna Viola 12.a