Korona került a bálkirálynő és bálkirályfi fejére

  nyomtatási kép
Limbóhintón és szerelemvonaton utaztak a gimnazisták 
A gimnázium Diákönkormányzata Hideg Tímea tanárnő segítségével február 5-én immár harmadik alkalommal rendezett olyan diákbált, amin a diákok tanáraikkal együtt táncoltak, mulattak. 
A farmerok és a bakancsok otthon maradtak február 5-én este, mert a gimis lányok csinos báli ruhákban és magas sarkú topánkákban,  a fiúk pedig ingben, nyakkendőben,  öltönyben érkeztek a Korona Étterembe, a Diákönkormányzat által szervezett gimis bál helyszínére.
A svédasztalos vacsora után a nyitótáncot Laczó Tamás intézményvezető Kalamár Krisztinával, a diákönkormányzat nemrégiben megválasztott új elnökével táncolta. A hangulatos zenéről DJ Jonny (Németh Zsolt) gondoskodott.  Ha „a szerelemvonat elindul, nincs megállás”, és bizony elindult, nemcsak a szerelemvonatra, hanem a limbóhintóra is felszálltak a gimnazisták. A hajnalig tartó tánc közben előkerült a partvis, és ahogyan süllyedt a „léc”, úgy kerültek le a lábakról a tűsarkúak. 
Az est várva várt fénypontjáig mindenki találgatott, és persze szavazott, hogy vajon kinek a fejére kerül majd a Koronában a korona.  A jelölteket már osztályfőnöki órákon kiválasztották a diákok, így a helyszínen a jelöltek listáján szereplő lányokra és fiúkra szavazhatott a közönség. A bálkirálynővé a 10. b osztályos Horváth Fruzsinát választották, első udvarhölgye Zsigovits Nóra (12. b), második udvarhölgye pedig Esztergályos Viktória (9. a) lett. A bálkirályi címet, szalagot és koronát Pallósi Balázs (9.a) nyerte el.  
A hagyományossá vált februári diákbál ötletgazdája Molnár Sára, leköszönt DÖK-elnök volt, aki kérésünkre felidézte a kezdeteket: „ „Három évvel ezelőtt még szinte elérhetetlen célnak tűnt egy a  mi kis gimnáziumunk számára saját bált szervezni. Régebben még hagyománya volt a diákok körében annak, hogy kiöltözve együtt szórakozzanak. Azonban ez már hosszú évekkel ezelőtt megszűnt.  Az első bált, aminek még én voltam a fő szervezője, vegyes érzelmekkel fogadták a társaim, én azonban bíztam a sikerében. Mint ahogyan a péntek esti fergeteges hangulat is bizonyítja, , végül mégiscsak jó sült ki belőle.. Újra igény, mondhatni szokás lett a báli szezonban a diákoknak együtt szórakozni, mulatni.”
Kalamár Krisztina jelenlegi DÖK-elnök szerint remekül sikerült az idei bál, fantasztikus hangulatban telt a közös este. Újdonság volt a diákönkormányzat ötletére megvalósított bálkirálynő és bálkirály választás. A további tervek megvalósítása a jövő évi bálra marad, akkor is lesz meglepetés. Az idén a tombolasorsolás sem a megszokott módon zajlott, ami a visszajelzések alapján ugyancsak tetszett a bálozóknak.
Hideg Tímea tanárnő a bált értékelve kiemelte, hogy a hetekig tartó szervezőmunkában a diákok sokat segítettek. A felajánlott tombolatárgyakért köszönet illeti a körmendi vállalkozókat, cégeket, szülőket.  A rendezvény egyre népszerűbb a diákok körében, amit az is bizonyít, hogy évről évre egyre többen jönnek el, és mulatnak, táncolnak, énekelnek kulturált körülmények között a zártkörű  buliban.


Ács Etta