„Voices & More” – Ifjúsági Zenei Fesztivál Weizben

2015. november 04. 22:44:48  nyomtatási kép
Idén ősszel néhány zenerajongó gimnazista társammal, a Soulwave két tagjával, valamint két kultúrával foglalkozó aktivistával, Pálóczi Zsuzsa igazgató-helyettes vezetésével az ausztriai Weizben, a Körmendtől körülbelül száz kilométerre fekvő kisvárosban tölthettünk csaknem egy hetet. 
Zenetábori meghívásnak tettünk eleget, melynek keretében lehetőségünk nyílt arra, hogy számunkra eddig, ha nem is ismeretlen, de kipróbálatlan zenei stílusokhoz kerülhessünk közelebb. 
Minden egyes nap mesés reggelivel kezdődött, azt követően zenei témájú foglalkozásokon vettünk részt. Délelőttönként muzsikával kapcsolatos csapatépítő tréningeket szerveztek számunkra. Eleinte kissé nehéz volt az ismerkedés a szlovén, szintén vendég diáktársainkkal a nyelvi nehézségek miatt, de idővel, a hét második felében megnyíltunk egymás előtt. 
A délelőtti tréningeket a közös ebéd követte, amiért egy órát sétáltunk, akár csak a vacsoráért, úgyhogy nem kellett attól tartanunk, hogy plusz kilókkal érkezünk haza. 
Délutánonként folytatódtak a zenei programok. Lehetőségünk nyílt megtanulni rappelni és beatboxolni. Az estéink énekórákkal teltek. A populáris zene mellett döntött mindenki. 
Készültünk a közös hangversenyre. A kétórás énekórák után mindenki hullafáradt volt, de megérte, ugyanis többek között fergeteges kórusmuzsikával álltunk elő a záró koncerten. A hét második felére minden csapat eldöntötte, hogy mivel rukkol elő. Csütörtökön már majdnem minden klappolt, úgyhogy mini Oktoberfest-tel ünnepeltük sikereinket. 
Mivel már valamennyien elmúltunk tizenhat évesek, kaptunk egy kis sör kóstolót. Másnap minden csapat újra elpróbálta a saját műsorszámát, úgyhogy délutánra már csak az utolsó simítások voltak hátra. Kora este még sor került egy utolsó próbára, majd pedig élesben ment a dolog. A műsor remekül sikerült, mindenki a legjobb formáját hozta. Felülmúlhatatlan érzés volt több száz ember előtt közösen zenélni. Fergeteges, hajnalig tartó bulival ünnepeltük meg a sikert. 
A weizi napok alatt rengeteg új barátság született, többen azóta is tartjuk egymással a kapcsolatot. Reméljük, tavasszal is alkalmunk nyílik hasonló táborozásra.                                          
Szenkovits Buda 10. b