Megacsillagok a körmendi gimisek között

  nyomtatási kép
Fábián Ádám, Fülöp János és a No Name  zenekar arany minősítést kapott a tehetségkutatón
Körmend – A Megacsillag tehetségkutató versenyen, amit a Pannon Kapu Kulturális Egyesület  immáron harmadik alkalommal rendezett meg Szentgotthárdon március elején, a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium öt diákja kapott arany minősítést. Fábián Ádám ének, Fülöp János hangszeres zene kategóriában, valamint  a  Csendes Máté, Czene Kristóf és Joó Attila alkotta No Name zenekar. A diákok Tamus Beáta tanárnő  segítségével és tanácsait követve készülnek a szerepléseikre.sre.
Fábián Ádám  a versenyen a népdaléneklési kategóriában indult, Békafi Antal népdalgyűjtéséből vasi népdalokat énekelt.  A 10. osztályos gimnazista Zalalövőről  jár be naponta  a z iskolába. Az énekléssel négy éve foglalkozik. Az általános iskola 6. osztályában már egy népdaléneklési verseny  megyei fordulóján 1. helyezést ért el, az országoson pedig ezüst minősítést kapott.  Gyakran szerepel kiállításmegnyitókon, városi, illetve iskolai rendezvényeken.  Emellett tagja a zalalövői amatőr színjátszó csoportnak.
Fülöp János mindössze három éve tanul zongorázni.  A Kölcsey gimnázium 9. évfolyamos tanulójának tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hog y  nem hagyományos, zeneiskolai keretek között sajátította el  hangszeres tudását, amivel  azóta több iskolai és városi kulturális programon ejtette ámulatba a közönséget.  Mindemellett kiváló humorával a gimnáziumi diákközösségnek is  népszerű tagja. 
A No Name zenekar több mint két éves múlttal büszkélkedhet.  A  zenekar létrejöttéről a fiúk elmondták, hogy a történetük akkor kezdődött, amikor  a csapat két tagja, Joó Attila és Csendes Máté három évvel ezelőtt  bekerült a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumba. Hamar összebarátkoztak, mivel a zene összekötötte őket. Aztán megismerték Czene Kristófot, aki akkor 11. osztályos volt. A három gitáros fiú hamar népszerű szereplője lett az iskolai ünnepségeknek, programoknak. Ezekre együtt próbáltak, készültek, míg lassan elképzelhetetlen lett számukra, hogy egymás nélkül álljanak a színpadra. „Ekkor  született az ötlet, hogy ha már úgyis együtt zenélünk, tegyük ugyanezt zenekari kereteken belül. Így megalapítottuk a West Polaris nevű bandát. A csapathoz csatlakozott Szekér Mátyás, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium tanulója. „ – avat a részletekbe Csendes Máté a zenakar szólóénekese és gitárosa.
 Dalokat írtak, feldolgozásokat készítettek, és 2014 februárjában úgy döntöttek, hogy  meghallgatják a szakmai zsűri véleményét. Beneveztek a szentgotthárdi Pannon Kapu Kulturális Egyesület által meghirdetett Megacsillag nevű tehetségkutatóba. Tavaly a bronz minősítés mellé önbizalmat is  kaptak a zsűri bátorító és dicsérő szavai mellé. Folytatták a próbákat, de idő hiányában sajnos nehéz volt összeegyeztetni a találkozókat. Szeptemberben elhatározták, hogy újrakezdik  az egészet az elejéről és újult erővel vetették bele magunkat a munkába. A csapat egy tagja, Szekér Mátyás elhagyni kényszerült a társaságot, mivel érettségire készül és nehezen egyeztethetővé váltak számára a próbák. Ekkor a  három fiú  nevet változtatott  és megszületett a NoName. Új dalokat írtak és első nyilvános koncertjüket is megtartották  egy körmendi szórakozóhelyen. Idén pedig elhatározték, hogy egy év tapasztalatszerzés után újra próbára teszik magukat a Megacsillagon, hogy lássák mennyit fejlődtek. Idén arany minősítéssel tértek haza. Jelenleg is sokat készülnek és próbálnak, mert új fellépések várnak  a csapatra  a közeljövőben. Remélik, hogy  egyre többeknek tetszik, amit  csinálnak.
Takács Marietta