Kölcseys második hely a megyei csecsemőgondozási versenyen

  nyomtatási kép

A már hagyománnyá vált csecsemőgondozási versenyt idén is megrendezték városunkban. A körmendi vöröskereszt szervezete minden évben örömmel várja azokat a csapatokat, akik szeretnék „erejüket” összemérni a szervezet múltjával illetve a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdésekben.  Iskolám is nevezett a vetélkedőre.
A kölcseys csapatot Kálmán Reginával és Nagy Hannával hárman alkottuk.   Sok-sok gyakorlással és elméleti tudnivalóval készültünk a megmérettetésre, ahol a közös munka meg is hozta gyümölcsét, hiszen a területi fordulón első helyezést értünk el. Ezzel az eredménnyel képviselhettük iskolánkat és városunkat a megyei döntőn Szombathelyen.
Március 27-én Hideg Tímea tanárnővel érkeztünk meg a szombathelyi vöröskereszt székházába. 5 csapat részvételével kezdődött meg a küzdelem. Nagy volt az izgalom, hiszen a verseny több részből tevődött össze. Első gyakorlatként egy mű, de mégis élethű babával kellett feladatokat megoldanunk. Megfürdettük, felöltöztettük, megmértük a lázát és természetesen megitattuk, valamint bepelenkáztuk a „csöppséget”. Betegségekről, gyógyszerek alkalmazásáról is beszélnünk kellett.
Tevékenységünket a szakmában dolgozó főorvos úr illetve a zsűri egyik tagja értékelte. A maximálisan kapható 40 pontból 40-et zsebeltünk be.  Ám a győzelemhez ez kevés volt, hiszen az elméleti kérdésekben a győztes csapat pár ponttal erősebbnek bizonyult. A megyei vetélkedőn a sárvári Tinódi gimnázium mögött a 2. helyet értünk el, ami úgy gondolom nagyon szép teljesítmény. A zsűri tagjai elmondták, hogy igaz, messze állunk még az anyai feladatoktól, de remélik, egyszer kamatoztatni tudjuk azt a tudást, amit megszereztünk. Csapatom nevében megköszönöm az iskola védőnőjének, Darázsné Pass Ildikónak segítő munkáját.

Kálmán Viktória - 9.A