"Beúsztunk" az országos döntőre

  nyomtatási kép

Csodás csobbanás

Körmend- Iskolánk, a Kölcsey Ferenc Gimnázium idén is elindította legjobbjait a Szombathelyen  megrendezett Úszó Diákolimpia Vas megyei döntőjén. Sajnos Körmenden nincs megfelelő méretű uszoda és edzéslehetőség a versenyszerű úszáshoz, így úszóink a nem igazolt versenyzők kategóriájában szerepeltek.

Sűrű pelyhekben hullott a hó, amikor elindultunk, s természetesen izgatottan beszéltünk róla, hogy mit várunk a naptól, sikerül-e az országos döntőre eljutnunk idén is. Az elmúlt évben a 4X50 m gyors váltónk országos 3. helyet szerzett, így természetesen szerettük volna, ha újból ott lehetnénk a legjobbak között. A versenyszámok a 100 gyorssal indultak, melyben Károly Fanni és én képviseltem a gimit. A tavalyi országos 6. helyezésem szerettem volna megjavítani, amihez itt kellett először bizonyítani. Ez sikerült, hisz a legjobb időmet túlszárnyalva tudtam az élen végezni (1:08,61). Fanni 6. helye is jó eredmény, de szerintem ő már a váltóra tartalékolt. A következő számban, 100 m háton Érsek Fannival úsztam. Fanni,   korosztálya szerint még indulhatott volna a IV. korcsoportban, ám hatalmas döntést hozott a váltónkért. (Ugyanis egy versenyző csak egy korosztályban versenyezhet, így ha 100 m háton a IV. korcsoportban indul, akkor nem versenyezhetett volna az V-VI. korcsoportban szereplő váltónkban.) A magasabb korcsoportban végül a 3. helyet szerezte meg 1:27,54-es idővel, mellyel majd? 3 másodperccel nyerte volna saját korosztályát. Nekem az 5. hely jutott. A 100 m mellúszásban Érsek Noémi és Zsebe Dóra képviselte iskolánkat, Noémi 3., Dóra 6. helyet szerzett.

Ilyen előzményekkel érkeztünk a számunkra legfontosabb gyorsváltóhoz. Külön motivációt jelentett, hogy most már Fanniért is úsztunk, hiszen ha nem jutunk be a váltóval az országos döntőre, akkor hiábavaló lett volna az áldozata, két szék között a pad alá esés esete forgott volna fenn számára. Ahogy mondani szokás: beleadtunk apait-anyait, ami aztán meg is látszott az eredményen. Sikerült a tavalyi országos 3. helynél is jobb időt úsznunk majd egy másodperccel, és a 2:14,32-es időnk több mint 5 másodperccel volt jobb a második helyezettnél. A váltó tagjai: Érsek Fanni, Érsek Noémi, Károly Fanni és jómagam. Molnár Csaba edzőnkkel és Kerecsényi Lászlóné testnevelő tanárunkkal természetesen mindannyian nagyon örültünk, és alig várjuk, hogy a március 1-ei budapesti országos döntőn vízbe csobbanjunk.

Buti Nikolett