Bál a redőnyökért

  nyomtatási kép

 Körmend - Március első szombatján a Kölcsey Ferenc Gimnázium szülői munkaközössége immár harmadik alkalommal rendezett batyus bált, aminek bevételét az iskola redőnyeinek felújítására fordítják.

Laczó Tamás igazgató úrtól megtudtam, hogy  3 évvel ezelőtt, az akkor újjáalakuló iskolai szülői munkaközösség gondolta azt, hogy iskolai rendezvények révén  járulnak hozzá az iskola épületének és környezetének  rendezéséhez.  Novákné Bedőcs Andrea, a Szülői Szervezet vezetője  nagyon szépen összefogta a szülőket - hangsúlyozta az intézményvezető.

A program előtti napon feldíszítették az iskola tornatermét, és berendezték a báli hangulatnak megfelelően. A táncos est szombat este kezdődött és egészen másnap hajnalig tartott. A résztvevők a kis létszám ellenére is kitűnően szórakoztak.  Az ellátásról mindenki maga gondoskodott, a terített asztalokon finomságok sorakoztak.  A szülők találkozhattak régen látott ismerőseikkel, beszélgethettek egymással és táncolhattak, sőt még Németh László zenei kísérete mellett énekeltek is.  A nők nagy dilemmáján, hogy mit is vegyenek fel, sem kellet sokat gondolkodni, mivel nem volt nagyon puccosan kiöltözve senki sem. A két tombolasorsoláson értékes ajándékokat nyerhettek a szerencsések, volt, aki több mint 5 nyereményt vihetett haza a szép számú tombola felajánlásnak köszönhetően. Ha jövőre is megrendezik ezt a bált, anyuék biztosan elmennek, mert jól szórakoztak. Apu cipője is megkopott a nagy táncolásban.

A báli bevétel hasznosításáról az igazgató elmondta, hogy a pénz nagy részét az idén  iskola és annak környezetének szépítésére, felújítására fordítják, fő céljuk a redőnyök kijavítása. A további terveket illetően elárulta:  az önzetlen segítők és támogatók révén remélhetőleg jövőre is megszervezik, akkor már negyedik alkalommal a bált. Laczó Tamás ezúton is köszöni  mindannak a rengeteg  támogatónak, résztvevőnek, tombolafelajánlónak, akik segítették a rendezvény  megszervezését.

  

Pataki Péter