Kézis siker a diákolimpián

  nyomtatási kép

A lányok második helyezése

Körmend - 2012-ben a megyei kézilabda diákolimpiát Szentgotthárdon rendezték meg, amelyen iskolánk lánycsapata is részt vett. A megyei diákolimpián 6 csapat szerepelt: a sárvári, a szentgotthárdi, 3 szombathelyi és a körmendi csapatok. A meccs helyszínén a szervezők sorsolást tartottak, ahol kettő hármas csoportba osztottak be minket. A mérkőzések 9 órakor kezdődtek. Az első meccset mi játszottuk a sárvári Tinódival, akik ellen megszereztük első győzelmünket. Ezután szünet következett, majd ismét mi mérkőztünk a szombathelyi Savaria csapatával. Győztünk, ami a döntőbe jutást jelentette számunkra, hiszen mi ezzel a két meccsel megszereztük az első helyet a csoportunkban.

Ezt követően hosszabb szünetet kaptunk, hiszen a döntő csak 14 órakor kezdődött. A többi csoportban is lezajlottak a mérkőzések, így kiderült, hogy a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolával fogunk harcolni az országos döntőbe jutásért. 14 órakor elérkezett a várva várt pillanat. Sajnos csak az első félidőben tudtunk lépést tartani ellenfelünkkel, végül vereséget szenvedtünk. Az első helyezett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola lett, a tavalyi évhez hasonlóan. Így mi, a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói a második, a sárvári Tinódi pedig a harmadik helyet szerezte meg. Az Orlay automatikusan továbbjutott az országos elődöntőbe. Azonban még nekünk is maradt esélyünk, hiszen pótselejtezőt játszhatunk, ahol, ha nyerünk, kivívhatjuk a továbbjutást. A csapat nagyon jól küzdött, hajtott, eddigi legjobb eredményünket értük el.

A 2. helyezet csapat tagjai: Galamb Kata, Porcsalmi Andrea, Bokor Kinga, Pataki Katalin, Bertai Anett, Adorján Kinga, Cser Kitti, Doktor Doroti, Vörös Virág és Kovács Dóra

Felkészítő tanár: Kerecsényi Lászlóné

Kovács Dóra
11. B