Jubileumi rendezvények a Kölcsey Gimnáziumban

2011. szeptember 05. 14:47:08  nyomtatási kép

Körmend - Az idén szeptemberben a Kölcsey Ferenc Gimnázium alapításának 65. évfordulóját ünnepli. Ez alkalomból több programot szervez az intézmény.

            A megalakulási szándékát kinyilvánító Öregdiákok Baráti Köre augusztus 31-én ülésezett, Bebes István, a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket,majd az egykori diákok megkoszorúzták az alapító igazgató- Dr. Kincs Elek- emléktábláját. Ezután Hadnagyné Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ igazgatója nyitotta meg azt a kiállítást, amelyet a Kölcsey- galériában rendeztek Móricz Péter múzeumigazgató, szintén kölcseys öregdiák fotóiból. Az ezt követő ünnepélyes tanévnyitón Nagy Gábor bizottsági elnök adta át a fenntartó megyei önkormányzat által a jubileum alkalmából kibocsátott elismerő oklevelet. Laczó Tamás igazgató ismertette az iskola informatikai fejlesztéseit, a tanévre kitűzött célokat, az eddig elért jelentős sikereket. Az iskola udvarán a jubileumi rendezvényre emlékeztetendő fát ültettek.

            Másnap jubileumi futást rendeztek 65 tanuló és több tanár részvételével, akik a gimnázium egykori épületeinek érintésével tették meg a 2 kilométeres távot. Nagy Gábor, a Vas Megyei Közgyűlés Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke köszöntötte és bátorította a futókat.

            A következő jubileumi esemény szeptember 9-én 12 órakor kezdődik a Szabadság téren, ahol a Diákönkormányzat tagjainak kezdeményezésére 65 percen át dalok hangzanak el.

Horváth Renáta 12.B