Iskolánkbemutatása

Tudjon meg többet iskolánkról, történetéről és a nálunk folyó munkáról

tovább
KölcseyFerenc

Rövid ismeretető névadónk, a Himnusz írójának életéről, munkásságáról

tovább
Alapítványunkbemutatása

Támogassa iskolánkat adójának 1 %-val!
Adószámunk:
192449-78-1-18

tovább
Felvételitájékoztató

"Félig sem olyan fontos az, hogy mit tanítunk gyermekeinknek, mint az, hogy hogyan tanítjuk"

tovább

Tájékoztatás

2017. július 11. 09:21:28    

Nyári ügyelet: júl.5., júl.19.,aug.2.,aug.16.

8.00-12.00Tanévkezdés 2017 / 2018


2017. augusztus 24-25. (csüt.-péntek)


Hangyatábor


Javítóvizsgák 08:00-12:00


2017. szeptember 1. (péntek)

Tanévnyitó ünnepély 08:00

Első tanítási nap

Tankönyvosztás


Körmend, 2017. július 3.
Laczó Tamás

igazgató sk.

Aranytoll 2017

2017. június 09. 01:24:13    

Fürge ujjak

2017. június 09. 01:19:36    

  "Egy sima egy fordított". A mondat, amit mindenki ismer valahonnan, akár egy meséből, vagy hallotta a nagymamától, mikor a fotelban ülve a kis unokáknak készítette a sapkát, kesztyűt, sálat. Azonban, hogy mi az, azt már kevesebben tudják, és sajnos én sem tudom, mert kötni nem tudok, csak horgolni.

 Igen egy fiú vagyok, aki látva a nagyit horgolás közben, kapott a horgoláshoz. Mikor először láttam a mamát valamit horgolni, nagyon megtetszett. Elkértem tőle a félkész terítőt, hogy majd én is megpróbálom, de még a fonalat sem tudtam rendesen az ujjaim köré tekerni, nemhogy egy láncszemet vagy egy fél pálcát megcsinálni. Nagy mérgemben földhöz vágtam a terítőt. Később láttam a nagynénémet is, aki egy amigurmin dolgozott. Onnantól döntöttem el, hogy ha törik, ha szakad, én megtanulok horgolni.

 Biztosan volt mindenkinek egy első műve, amiért vért izzadt, de a végeredményre nagyon büszke volt. Nos, nekem ez egy fehér maci volt, amivel sokat küzdöttem. Mentségemre szóljon, hogy sok volt a zavaró tényező, ami megnehezítette a pálcák számolását, de végeredményben elégedett voltam a macival. A második már könnyebben ment. Utána pedig, mint a gép, sorra gyártottam az amigurumikat (állatfigurák), angyalkákat, harangokat, terítőket stb. Mikor már nagyon belejöttem a horgolásba, versenyeztünk a mamával,

tovább >>>  

Egyedi

2017. június 09. 01:19:11    

"Régi mesterségek mai köntösben" nevet kapta az a mesterségeket bemutató program, mely a Batthyány- kastély udvarán volt május 26-án, pénteken. A bemutató nyitva állt minden érdeklődő, különösképp a diákok számára, hisz a Kölcsey Utcai Általános Iskola, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola, az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola, a Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakközépiskola és nem utólsó sorban, a mi iskolánk a Kölcsey Ferenc Gimnázium néhány évfolyama is megjelent a rendezvényen.

Ahogy a program neve is elárulja, különböző mesterségek megtekintésére, kipróbálására és akár a mesterektől való vásárlásra nyílt lehetőség. Találhattunk többek között csontfaragót, csizmadiát, cukrászt, faesztergályost, gyöngyfűzőt, fazekast, kalapost, késest, kosárfonót, kovácsot, faművest, gyógynövényest és bőrművest is. Ezenkívül a rendezvény alatt nyitva állt a kastély-múzeum ajtaja, akit érdekelt annak egy idegenvezető bemutatta a kiállítást.

Szerintem külön-külön valamennyi mesterség érdekes volt: a kézzel készített, 100%-ig természetes alapanyagból készült tárgyak. Ha jobban belegondolunk, manapság nem nagyon találkozunk ilyesmikkel, legfeljebb népművészeti vásárokon. Helyettük inkább szalagon gyártott teljesen egyforma tömegcikkekkel, ami nem minden esetben rossz dolog, de mégis úgy érezhetjük ezek a kézi munkák többet érnek, hisz egyediek. Egyediek, akár ez a rendezvény, ami talán mindenkiben hagyott valami nyomot, talán egy szuvenír egy agyagcserép-készítés vagy a vár erkélyéről való letekintés képében.

Győrfi Csenge 10/a

Intézményvezető pályázat véleményezése

2017. május 25. 13:53:38    

A Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium intézményvezetői (magasabb vezető) állására 1 pályázat érkezett.

 

2017. május 03-án a nevelőtestület véleményezte a vezető programot az alábbiak szerint:

 

Laczó Tamás pályázatára 18 szavazat érkezett, melyből érvényes: 18 érvénytelen: 0

Az érvényes szavazatok közül 13 fő (az érvényes szavazatok 72 %-a) támogatja Laczó Tamás pályázatát, míg 5 fő (az érvényes szavazatok 28 %-a) elutasítja azt.

A nevelőtestület véleménye itt olvasható

„Kitartás, önfegyelem, és tisztelet”

2017. május 24. 22:39:23    

Beszélgetés Pallósi Balázzsal a kick-boxról

 

"Mindenkinek kell egy hobbi." Elég gyakori közhely. Valami, amiben teljesen elmerülhetünk, csak a miénk, és ami a személyiségünket leginkább tükrözi. Jók vagyunk benne, így kiemelkedő eredményeket érünk el, mások felnéznek ránk, pedig mi csak azt csináljuk, amihez kedvünk van. Még a belefektetett idő és erőfeszítés is elhalványul. De mégis, mi minden tartozhat bele a "hobbi" fogalmába?

 

Osztálytársamat, Pallósi Balázst a kick-boxról kérdeztem, amiben - senki elött nem titok-, hogy lenyűgöző eredményeket ér el. De mi van a számok, és díjak mögött?

Elmondanád röviden a kick-box lényegét azoknak, akik például nem annyira ismerősek a témában? Elmesélnéd ki, és hogyan vezetett be az edzésekbe, hogyan kerültél közel a sporthoz?

A Kick-box küzdősportnak a  lényege a kitartás, önfegyelem és tisztelet. Aki ezt a sportágat választja és komolyan is veszi, annak ezt a három dolgot kell betartania, és akkor eredményes kick-boxos lesz.

Ebben a sportban több szabályrendszer van: A kick-light, light-contact, és semi-contact szőnyegen (tataminon)  zajlik. A versenyzők itt egymást fél erővel üthetik, és mikor az idő lejár, a több pontot szerzett ellenfél nyeri a meccset. Vannak ringes bunyók: low-kick , full-contact, K1. Ezekben a versenyágakban kétféle győzelmi helyzet van: vagy kiütéssel vagy pontozással lehet nyerni.

A kick-boxhoz úgy kerültem közel, hogy egy olyan sportágat kerestem, amely a személyiségemhez "passzol". Ebben a szüleim is

tovább >>>  

Boldogság Projekt ingyen mindenkinek

2017. május 24. 22:36:25    

Interjú egy boldog bloggerrel

A projekt megálmodója Novák Ákos, aki lelkes vlogger, blogger és író. Már fiatal kora óta foglalkoztatja, hogy segítsen másokon. és pár éve eldöntötte, hogy meg is valósítja a Boldogság Projektet. A BP 3 éve működik: a regisztráló egy éven át e-mailben kap üzeneteket egy motiváló idézettel és egy feladattal, melyeket Ákos megtűzdel saját tapasztalataival. Ákos nem csak a Boldogság Projekttel foglalkozik, hanem tehetséges író is, már több könyvét kiadta.

Mióta foglalkoztat az írás?
Az írás számomra az önkifejezés egyik formája. Akkor kezdett el foglalkoztam, amikor már néhány éve olvastam. 2012 körül mondtam ki először egy barátomnak, hogy egyszer még én is írok könyvet. Ki akartam próbálni magam ebben tapasztalat- és élményszerzés céljából. 2015 nyarán, a 28. születésnapom után adtam ki, saját szerzői kiadásban első könyvemet, miután próbálkoztam néhány kiadónál, de visszadobták. Ott álltam egy könyvvel és az izgatottsággal, hogy ezt én most, itt ki akarom adni. Nem értem rá egy évvel később, ahogy arra kaptam ajánlatot. Egy évig üljek rajta, csak mert valaki azt mondta? A fenéket. Most már egy saját kiadón gondolkozom, hogy a saját szerzői kiadásaim után mások munkáit is megfelelő keretek között publikálhassuk."


A könyvedet az első elolvasás óta többször felcsapom, hogy motivációt kapjak egy napomhoz. Hogy fogadod az olvasói visszajelzéseket?

Soha nem tudtam kezelni az elismerést,

tovább >>>