Iskolánkbemutatása

Tudjon meg többet iskolánkról, történetéről és a nálunk folyó munkáról

tovább
KölcseyFerenc

Rövid ismeretető névadónk, a Himnusz írójának életéről, munkásságáról

tovább
Alapítványunkbemutatása

Támogassa iskolánkat adójának 1 %-val!
Adószámunk:
192449-78-1-18

tovább
Felvételitájékoztató

"Félig sem olyan fontos az, hogy mit tanítunk gyermekeinknek, mint az, hogy hogyan tanítjuk"

tovább

Déri Máté kiállítása nyílt a galériában

2017. október 21. 12:14:55    

1956-ra emlékeztünk

2017. október 21. 10:55:59    

Hangyákat avattunk

2017. október 15. 20:57:02    

A galéria a képre kattintva nyílik

Őszi kiállításunk

2017. október 12. 23:50:03    

A Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium jubileumi gálája

2017. szeptember 26. 21:53:06    

A Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium névadásának 70. évfordulója alkalmából 2017. szeptember 15-én, pénteken az iskola jelenlegi és egykori diákjai fantasztikus gálaműsorral kápráztatták el a színházba látogató embereket.

A vendégeket a gimnázium igazgatója, Laczó Tamás, valamint az Öregdiák Egyesület elnöke dr. Vörös Ottó köszöntötte. A beszédek után az iskola névadójának egy versével, majd két "öregdiák" csodás fuvolajátékával vette kezdetét az előadás. Ezután a 10. b osztály a hangyaavatón is nagy sikert aratott táncos produkciója következett, amely most is elnyerte a közönség tetszését. Vendégszereplőként a Somogyi Béla Általános Iskola tornászlányai repítették akrobatikus világukba a nézőket. Gyönyörű énekes produkcióval kápráztatott el mindenkit a muraszombati testvériskolából érkező diákpár, valamint a gersekaráti ugrókötelesek nyűgözték le tudásukkal és tehetségükkel a jelenlévőket. A gála első felének zárásaként a gimnázium öregdiákjai által alapított Wistful Molly nevű zenekar játszotta el feldolgozásaikat és saját számaikat. A 15 perces szünet után a Körmendi Kastélyszínház Társulat színészei adtak elő egy fergeteges színdarabot. Míg a Diákönkormányzat táncos produkciója a modern világba kalauzolta el a nézőket, addig a Béri Balogh Ádám Néptáncegyüttes műsorszáma a hagyományokat elevenítette fel. A gimnázium különböző hangszereket megszólaltató tanulói is felléptek egyénileg és az énekkar kísérőiként is. A végére maradt az igazi meglepetés, az iskola kamarakórusának utolsó dalának éneklésébe a gimnázium tanárai is bekapcsolódtak, ami óriási sikert aratott, a közönség vissza is tapsolta őket. Zárásként az iskolai diákéletről készített

tovább >>>  

Nyári SÉTÁlgatás

2017. szeptember 26. 21:51:10    

Júniusban értesültünk a lehetőségről, hogy a szünidő végén, 2017. augusztus 25-27. között mi is részt vehetünk egy nyárbúcsúztató élménytáborban, melyet a SÉTA program keretin belül rendeztek meg Kislődön, a Sobri Jóska Kalandparkban.

Izgalmas napoknak néztünk elébe. Már az első találkozást követően új barátokra tettünk szert, a régieket pedig jó ismerősként üdvözöltük. Kezdésképp Jánossy Gábor bevezetett minket a keresztrejtvényfejtés rejtelmeibe, Horváth Balázs pedig az újságok kalandos útjáról - az előállításuktól az olvasók kezébe kerüléséig - számolt be. Igazi kuriózum felfedésére került sor Rozmán Lackó és Juhász Bálint VIP SÉTÁsok előadása alatt. Kiderült ugyanis, hogy egyik társunk nem rendelkezik Facebook-fiókkal. Rávilágítottak továbbá arra is, hogy a Facebookra feltöltött videók lassan átveszik a YouTube eddig töretlen első helyét. Emellett rengeteg érdekes, új információt tudhattunk meg a rádiózásról. Az esti csapatvetélkedő remek hangulatban telt, kreativitásunk mellett a lexikális tudásunkra is szükség volt a győzelem érdekében. Kék pólónk miatt a Kék Denevérek nevet viseltük, kabalánk pedig egyik társunk plüssdenevére, Murphy volt. Lazításképp a legtöbben késő estig sétáltak a tó körül, a ragyogó csillagokban gyönyörködtek, vagy felidézték egymás közt nyári élményeiket.

Szombaton Lovass Tibor a magyar televíziózás izgalmas kulisszatitkaiba vezetett be minket, az élő közvetítésekről és a riportokról beszélgettünk nagyon sokat. Ezután következett Gacza Roland illemtanár előadása, a legnagyobb sikert kétségkívül ez aratta a táborozók körében. Miután délután végre birtokba vehettük a kalandpark minden egyes zegzugát, a

tovább >>>  

70 év - Jubileumi gálaműsor

2017. szeptember 18. 20:23:39    

A gálaműsor galériája a képre kattintva nyílik